19.1.24

Yala

Lunch aan de rivier Reyes
We zijn nog in de omgeving van San Salvador de Jujuy. Het is bewolkt en regenachtig, zowel gisteren als vandaag. Gisteren reden we naar Villa Termal de Reyes, waar thermale baden zijn. Tegenover het bad konden we mooi overnachten aan de rivier. 
Thermaalbad Villa de Reyes

Vandaag hebben we het bad geprobeerd en het was heerlijk warm, zo'n 37 graden. 

We reden vervolgens een 30 km lange onverharde weg door een natuurgebied. Het is hier overal ongelooflijk groen. We waren natuurlijk ook niet veel gewend na wekenlang woestijn, maar dit is dicht regenwoud. 

We eindigden vandaag op een nette camping in het gehucht Yala, aan de RN9. We denken nu toch naar het noorden te gaan omdat het daar beter weer is, geen regen in elk geval. Het mag duidelijk zijn, we zijn meer woestijnmensen dan regenwoudmensen. 

1 opmerking:

richbran zei

Janny, je laatste opmerking is geweldig. Gewend aan de vergezichten vanuit de cockpit zie ik ook liever de kleurenpracht van de begroeiing loze bergen, vlaktes en zandduinen. Het rijden in groene "tunnels" gaat snel vervelen. Maar verder weer onwerelds mooie plaatjes en het bezorgt een onrust om dat ook te gaan zien, maar meteen met een realiteit dat jullie dit doen met een extreem grote rugzak aan ervaring. En dat gaat niet altijd over rozen zoals je vaker schrijft. Dat moet je ook maar kunnen opbrengen en steeds weer opstaan na een terugval op zo'n lange trip.
Richard