17.1.24

San Salvador de Jujuy

Kleurenpracht in Purmamarca
De onweersbui gisteravond heeft flink wat teweeggebracht zagen we vandaag in een krant.
 

Twee wegen naar Purmamarca waren geblokkeerd maar die naar Jujuy gelukkig niet. We zijn dus in de hoofdstad van de provincie Jujuy aangekomen. We wilden eigenlijk eerst naar het noorden, naar de Quebrada de Humahuaca, voor een van de fotogeniekste valleien van Argentinië maar vanwege ons cashprobleem en dat we een simkaart nodig hebben, kozen we ervoor eerst naar Jujuy te gaan. 
 

Nog even wat betreft het cashgeld, daar is nogal moeilijk aan te komen. Je kunt proberen te wisselen maar alleen met 100-dollarbiljetten krijg je een redelijke koers en we hebben niet zoveel dollars. De andere manier is een geldautomaat, maar het maximum is 15.000 peso's en dat is niet meer dan 15 euro waarbij het exorbitante bedrag van 7 euro kosten in rekening wordt gebracht. Dan blijft over Western Union, die een goede koers berekent maar veel kantoortjes blijken simpelweg niet op tijd bevoorraad te worden zodat je daar geen geld krijgt. Vandaag lukte het uiteindelijk na 3 pogingen bij een klein kantoortje voor zo'n 300 euro aan contanten te krijgen, maar de procedure kost je wel een halfuurtje.

Purmamarca is trots op zijn 700 jaar oude algarrobo

Overigens werkte onze bankpas tot nu toe nergens maar met een creditcard betalen gaat wel en voor een redelijke koers. In Chili hadden we nooit problemen met de pinpas. 

De simkaart kregen we probleemloos, maar ook hier een flinke wachtrij.

We hadden een studio gereserveerd via Airbnb, maar dat ging flink mis. Misschien hadden we argwaan moeten hebben vanwege de lage prijs. Na de bevestiging werd niet op onze vragen gereageerd. Na vandaag met Whatsapp contact gezocht te hebben werd doodleuk gezegd dat dit een fout was, maar dat het niet aan haar lag (een makelaar). Ze kon wel een andere studio aanbieden in het zelfde gebouw, maar dat was dan een keer zo duur. Voor onze begrippen nog steeds niet duur, dus dat hebben we maar geaccepteerd. Misschien was het wel dezelfde...

Vanochtend hebben we in Purmamarca een prachtige wandeling gedaan langs de gekleurde bergen. Het is een betoverende omgeving. De weg naar Jujuy werd steeds groener, bijna een tropisch woud. Inmiddels is er opnieuw een onweersbui losgebarsten. Al dat groen komt er natuurlijk niet vanzelf. 

Sinds 2 januari reden we in werkelijkheid 1400km met alle omwegen en zijwegen

Geen opmerkingen: