9.3.24

Bella Vista

Lunchstop in Esquina aan de Paraná
We zijn nog steeds aan de enorm brede Paraná, op sommige plekken twee kilometer breed. 

Het reizen wordt wat zwaar momenteel. Dat komt omdat het steeds heter wordt. We zitten nu overdag al op 35 graden en het wordt waarschijnlijk over enkele dagen 40 graden. Een bijkomend probleem is dat we steeds meer last van muggen hebben, ook muggen die overdag actief zijn. We zijn flink actief met anti-muggenspray. We gingen slapen met 30 graden, dat gaat nog.

Camping Isidrio, aan een zijrivier

We zijn duidelijk in een subtropisch gebied terechtgekomen met veel palmen, enorm veel vogels, vlinders en libellen. De provincies Entre Rios en Misiones staan ook bekend om de hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid, dus we konden het wel verwachten. De hoofdreden dat we deze kant oprijden is Iguazú, met de beroemde watervallen en ook de naastliggende stad in Paraguay, Ciudad del Este, waar we nieuwe banden voor de auto willen kopen. Het is nog 700 km.

Op de mooie camping in Bella Vista staat slechts één ander stel, maar ze gaan er helaas van uit dat we het normaal vinden dat ze 24 uur per dag een radio aan hebben staan, overdag hard, ‘s nachts zacht. 

De vorige dagen hadden we ook goede campings, eergisteren in La Paz, waar we naast een thermaalbad stonden met warm zout water. Het water was voldoende zout om er in te kunnen drijven.

Dobberen in het zoute bad in La Paz, met de Paraná op de achtergrond

Geen opmerkingen: