28.3.24

Paso de los Libres

Af en toe zien we vanaf onze route de Rio Uruguay
We hebben voor vandaag een zeer rustige en kleine camping gevonden bij het dorpje Bonpland. Het is een gratis gemeentelijke camping waar de beheerder een fooi op prijs stelt. Er zijn veel vogels hier.
De camping in Oberá heeft zijn eigen waterval

Helaas gaat het met Janny de afgelopen dagen niet goed. Ze heeft zware griepverschijnselen, zoals hoofdpijn en misselijkheid. Ze heeft al ruim twee dagen niet gegeten. Een coronatest was negatief en dengue, dat in deze omgeving heerst, lijkt ook niet helemaal van toepassing. 

Eergisteren waren we op een mooie camping even buiten Oberá. Dat is een grote stad, bekend van de vele immigranten. Gisteren hebben we zo'n 200 km gereden tot Santo Tomé waar we een motel hebben genomen. Janny slaapt de meeste tijd, ook tijdens het rijden op de achterbank. 

Vrij plotseling verlieten we gisteren het oerwoud. Dat is trouwens niet ononderbroken want de Europese immigranten hebben op veel plekken landbouw opgezet, onder andere uitgestrekte plantages met yerba mate, maar ook grasland en mais.

Nu is het landschap vlak en saai geworden, de pampa zoals we die van Argentinië kennen. Het is het domein van stieren die grazen in het niet meer zo groene gras. En de gaucho's te paard die de stieren de goede kant op sturen. 

Maar deze camping is wel een groene oase met bomen die zorgen voor schaduw. 

In drie dagen hebben we in totaal 550 km gereden, veel voor ons doen. De temperatuur wordt steeds meer gematigd, dat wil zeggen, zo rond de 29 graden maximaal. Het is eigenlijk ideaal want regen is ook ver weg.

De gemeentecamping van Bonpland met uitzicht op de pampa

Geen opmerkingen: