15.3.24

Iguazú


We zijn gisteren aangekomen bij het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay. We zijn nog wel in Argentinië. De stad heet Puerto de Iguazú. 

Je komt hier natuurlijk voor de watervallen en die zijn magistraal. Vandaag hebben we ze bezocht en de betiteling "één van de 7 natuurlijke wereldwonderen" lijkt ons geheel terecht. De plek wordt natuurlijk toeristisch uitgebuit en dat leidt tot 1,2 miljoen bezoekers per jaar. Er zijn twee looproutes aangelegd door het oerwoud en langs de watervallen en die moeten al die toeristen verwerken. Soms leidt dat tot kleine opstoppingen als iedereen op de zelfde plek de zelfde foto wil maken, maar we vonden het prima te doen. Een derde route, naar de Duivelskeel, is momenteel helaas gesloten wegens reparatie na natuurgeweld. Volgens velen zou dat juist het hoogtepunt zijn. Misschien moeten we nog eens terug...

Van de natuur zie je behalve bomen en planten vooral veel vlinders, enorm veel soorten vlinders. Er zijn bijvoorbeeld ook apen maar die hebben we niet gezien. 

Het mooiste is natuurlijk toch het donderende geweld van de watervallen. Men zegt dat het de breedste watervallen ter wereld zijn, zeker niet de hoogste. Over drie kilometer stort de Iguazú-rivier zich omlaag in meer dan 200 watervallen.

Een vaste bewoner

Je kunt de watervallen ook van de Braziliaanse kant bekijken, maar de meesten zijn het er over eens dat de blik van de Argentijnse kant indrukwekkender is, dus daar zullen wij het ook bij laten.


 

In de Wanda-mijn

Gisteren bezochten we op weg naar hier de mijn van het dorp Wanda. Het is een mijn waar halfedelstenen als kwarts en amethist worden gewonnen en verwerkt tot siervoorwerpen. We deden er een korte rondleiding en Janny kocht nog een aantal sierraden in de winkel. De winkel is een soort snoepwinkel voor veel vrouwen. 

Gisteren was het echt heet, tot ongeveer 38 graden. Vandaag voelde het iets draaglijker en het was zo'n 35 graden maximaal. We hebben een appartementje op 1 kilometer van het drielandenpunt met als belangrijkste kenmerk de airco. Maar ook verder is het comfortabel. Het was bij de watervallen wel flink zweten, maar we hadden het er graag voor over. 

Geen opmerkingen: