23.3.24

San Pedro (Argentinië)

We zijn terug in de provincie Misiones, die ingeklemd is tussen Paraguay en Brazilië. 

De laatste keer aan de Paraná, in Eldorado
Noodweer op komst in Ciudad de Este

We vertrokken met spectaculair weer. Een koufront met bijna zwarte wolken bracht eerst storm en daarna regen. De temperatuur die de avond ervoor nog 32 graden was zakte hierdoor pijlsnel naar 20 graden. We zijn eindelijk verlost van de extreme hitte van de afgelopen week. 
 

We kozen ervoor om niet weer via Brazilië te gaan maar de veerboot te nemen over de Paraná naar Argentinië. Er gingen maar 7 auto's mee. De grensformaliteiten gingen daarom ook supersnel.

Kampeerplek in Eldorado

Eenmaal terug in Puerto de Iguazú deden we eerst boodschappen en reden terug langs de Paraná naar Eldorado. Daar stonden we prachtig aan de rivier in een park. Opvallend genoeg was er een toiletgebouw en de hele nacht bewaking. 

Deze wandeling was te lastig, glibberig

Gisteren reden we naar een provinciepark met gratis kampeerfaciliteiten. Het was nogal primitief. Ook de wandelroute hier was niet wat we ervan verwacht hadden. Vandaag reden we een stukje verder naar de plaats San Pedro. Hier zochten we maar eens een kapper op, want dat was na maanden wel nodig. 

Kapper Guillermo aan het werk

We kwamen op goed geluk terecht bij Guillermo een jonge kapper die het heel bijzonder vond om Nederlanders in zijn zaak te hebben. We moesten een selfie met hem maken. Een knipbeurt kost hier het luttele bedrag van drie euro. 

 

We deden nog een korte wandeling in een park met araucaria's, die hier ook wel de Paranápijnboom wordt genoemd. Het is de bekendste boom van deze regio, ook van Zuid-Brazilië. We hadden veel verder naar het zuiden op de grens van Chili en Argentinië ook al araucaria's gezien, maar die verschillen toch iets van deze meer tropische variant. We werden aangeraden ons in te spuiten tegen muggen. Er heerst hier dengue en die raad namen we dus ter harte.

We staan nu op een rustige camping even buiten San Pedro. Tijd om de was te doen, te koken en de auto te wassen. Die was inmiddels weer behoorlijk vuil geworden wegens de regen en vrachtauto's die uit het bos komen met hout en dus modder op de weg achterlaten. 

Araucaria's, een miljoenen jaren oude coniferensoort, zijn het embleem van Misiones

Geen opmerkingen: