10.1.22

Fuerteventura (bis)

Wasbordweg tussen de lavavelden

Na twee weken Lanzarote zijn we terug in Corralejo op Fuerteventura. Dat is ongeveer zoals gepland. We doen de eilanden nu in omgekeerde volgorde en in sneltreinvaart. Woensdag terug naar Gran Canaria en vrijdag naar Tenerife, ons laatste eiland, waar we dan nog ongeveer vier weken zullen blijven. 

Druiven groeien altijd tussen muurtjes

Een directe veerboot naar Tenerife had ook wel gekund, maar dan zijn we met een tussenstop 10 uur onderweg, geen prettig vooruitzicht.

Gisteren deden we een fietstocht ten noorden van het Timanfaya NP. Dat is ook voornamelijk lavagebied. De grotendeels onverharde weg was in het begin nogal lastig te fietsen met veel losse stenen, maar later werd het beter, hoewel wasbordwegen ook niet prettig zijn en er was ook nog een straffe tegenwind. 

In de buurt van het enige dorp onderweg zagen we hoe de wijnbouw er uit ziet op Lanzarote. Het eiland heeft kwaliteitswijnen, mede vanwege de lavagrond. Er valt hier heel weinig regen maar het planten van de wijnstokken tussen muurtjes van lavastenen zorgt blijkbaar voor wat extra vocht door condensatie. Het is nog maar begin januari maar de druivenplanten beginnen al uit te lopen.

Een van de Papagayostranden

Vandaag hebben we nog enige tijd doorgebracht op de zuidelijke punt van Lanzarote, bekend als Punta del Papagayo. Er zijn mooie strandjes tussen de rotsen. Hoewel het bewolkt was vandaag zagen we toch wat mensen op het idyllische gele strand. 

Wandelen rond Punta Papagayo

Twee eilandbewoners zeiden ons vandaag spontaan dat ze het maar koud vonden. De thermometer wees 20 graden aan, maar de zon kwam er vandaag niet door.

Lanzarote vonden we erg de moeite waard. Het vulkanisme is overal zichtbaar, onder andere door de 300 uitgedoofde vulkanen. Ook de deels door César Manrique ontworpen bezienswaardigheden vonden we mooi. Het eiland heeft een aantal prachtige plekken aan zee om met de camper te overnachten.

Geen opmerkingen: