20.1.22

Tenerife (3)

Camping, maar wel op de eerste lijn

Het weer is inderdaad opgeknapt. Vandaag is het zelfs warm, vinden wij.

Geen ruimtegebrek

We zijn nog steeds ongeveer halverwege de oostkust van het eiland. Gisteren en eergisteren hadden we een camping aan zee. Vrij primitief, maar wel handig om weer wat voorzieningen bij de hand te hebben, zoals de mogelijkheid om te wassen en kleding op te hangen. Er was geen elektriciteit, wel verlichting, maar geen stopcontacten. Het was er redelijk rustig, voornamelijk vaste gasten.

We deden beide dagen een wandeling naar een naburig dorp over een kustpad. 

Ministrandje in het dorp La Jaca

Eigenlijk doen we verder niet al te veel. Wat lezen en wat internetten en de huishoudelijke karweitjes. 

Inmiddels hebben we weer een paar kilometer gereden naar een andere kustplaats en hier zijn speciale camperparkeerplaatsen gecreëerd. Er staan er nu een stuk of tien. Ook weer met de branding van de zee vlakbij. 

Voor degenen die zich afvragen of we alleen maar langs de kust trekken, nee, dat is niet de bedoeling. We willen ook de bergen nog in, maar de afgelopen dagen was het erg heiig en kon je geen bergen zien. We weten niet zeker of de nevel komt van stof uit de Sahara of iets anders is. Strakblauw was de lucht zeker niet en ook vandaag nog niet, al is het zonnig. Op onze weerapp staat trouwens dat de lucht die we inademen ongezond is. Maar ja, wat moet je daarmee? 

Geen opmerkingen: