14.1.22

Tenerife

Campers bij het strand van San Andres op Tenerife

De moderne veerboot van Agaete naar Santa Cruz de Tenerife bracht ons in 80 minuten naar het laatste eiland deze reis. Het was opnieuw een rustige overtocht, misschien omdat het een speciale catamaran is met drie drijvers. 

Jardín Canario
Gisteren hebben we een botanische tuin in de buurt van Las Palmas bezocht. Het was een stevige wandeling omlaag naar het centrale deel en later weer omhoog.
 

Een deel is heel natuurlijk gehouden en een ander deel van deze tuin wordt intensiever verzorgd. We vonden het leuk om er rond te struinen.

Zeebaden in de avondzon
Na wat boodschappen gedaan te hebben kwamen we bij onze laatste bestemming op Gran Canaria, het kleine havenplaatsje Agaete. Behalve de veerboot en een vissershaven gebeurt er niet al te veel. Er zijn geen echte stranden, dus het toerisme is er kleinschalig. Wel zijn er zeebaden gemaakt, waar je in kunt zwemmen als in een zwembad.

Laatste overnachtingsplek op Gran Canaria
We stonden voor onze overnachting boven op een klif met uitzicht op zee. We konden de Teide op Tenerife al zien. 

We zijn nu in San Andres. Ten noorden van het dorp is een kunstmatig strand gemaakt en alle strandfaciliteiten zijn aanwezig. Het is er flink druk. Er is een onverharde strook waar circa dertig campers staan. Daar konden we gemakkelijk een plaatsje vinden voor de komende nacht. 

Ook Santa Cruz wordt door cruiseschepen bezocht, kunnen we zien. Er liggen er drie voor anker. 

Het is nog steeds mooi weer. 

Rotskust bij Agaete in de avondzon


Geen opmerkingen: