30.1.22

Tenerife (7)

Wandeling vandaag

Na het vertrek van de camping wilden we naar Palm-Mar om daar in de buurt van de kust twee keer te overnachten. We wisten al dat dit een vrij populaire plaats is voor mensen met campers. 

We hadden regen onderweg, maar toen we in Palm-Mar kwamen zagen we dat daar een flinke stortbui had huisgehouden. Veel modder op de straten en sommige auto's in 30 cm diep water. De brandweer was aanwezig om de nodige hulp te verlenen. Ook de rest van de dag en de volgende dag was de gemeente druk bezig om de boel weer netjes te krijgen. 

Wij hebben er inderdaad twee keer overnacht. Gisteren hebben we nog een wandeling gedaan, af en toe met moeite de modder ontwijkend. 

 

Vandaag wilden we het binnenland in. Net ver van Arona zou een leuke overnachtingsplek moeten zijn, waar ook gewandeld kan worden en waar aan parapente wordt gedaan.
Klaar om te vliegen

De plek is inderdaad spectaculair op 1000 meter hoogte, uitkijkend over de kuststrook. 

 
Dat uitkijken zat er vandaag helaas niet zo in, want het was weer eens bijzonder heiig van het stof in de lucht. De zon komt maar met moeite door deze stofmist. 

 

Hoe dan ook, we deden wel een wandeling en die was zonder meer indrukwekkend, ondanks het beperkte zicht.

Eenmaal donker blijken we een veel beter zicht te hebben op de omgeving, met name de kustplaatsen beneden ons. Hopelijk is dat een goed voorteken voor morgen als we verder gaan klimmen naar de Teide. 


Geen opmerkingen: