4.1.22

Lanzarote (4)

De avondzon schijnt op de bergen bij Caleta de Famara; de volgende dag stonden we bovenop

Gisteren zijn we 600 meter omhoog gereden, naar het uitzichtpunt Bosquecillo.
Uitzicht vanaf Bosquecillo op La Caleta

Het biedt een overzicht van een groot deel van de noordwestkust en het eiland La Graciosa. We deden er een wandeling en lunchten aan een picknicktafel.

We hadden al besloten toch weer op het strandje bij Órzola te overnachten omdat we dat de leukste standplaats van het eiland vinden, althans tot nu toe.

Kleurenpracht in de Cueva de los Verdes

Vandaag gingen we op de fiets naar de Cueva de los Verdes, waar het onverwacht druk bleek te zijn. Er stond een rij voor de ingang. De capaciteit is maar beperkt, want er gaat steeds een groep van enkele tientallen met een gids naar binnen. 

De grot is 20.000 jaar geleden ontstaan bij een vulkaanuitbarsting. Zoals op meer plekken stroomt de lava naar de zee onder de inmiddels gestolde korst van lava. Als de laatste vloeibare lava is weggestroomd na de uitbarsting blijft een lange gang achter, een grot dus. 

We zagen mooi gekleurde rotswanden. In een wat grotere ruimte bleek de akoestiek zo goed te zijn dat er sinds 1964 concerten worden gegeven. 

Om het voor de bezoeker nog wat bijzonderder te maken heeft men een kunstmatig meertje gemaakt waarvan het water spiegelglad is. Je krijgt de optische illusie van in een diep gat te kijken, maar het is juist het plafond hoog boven je wat weerspiegeld wordt.
Je denkt in de diepte te kijken, maar...

We aten vis op een terras in Órzola, heerlijk. We overnachten weer op dezelfde plek.

Het weer is nog steeds zonnig en aangenaam, maar er gaat de komende dagen wel wat veranderen. Het wordt iets frisser en het gaat harder waaien. 

Geen opmerkingen: