17.1.22

Tenerife (2)

We stonden prettig langs de boulevard in San Andres

Drie nachten waren we bij het strand van San Andres en dat beviel goed.
Pretentieloos maar lekker

Gisteren aten we in een 'volks' restaurant in San Andres. Geen buitenlanders en het menu zonder prijzen op een bord aan de wand. Alleen maar vis, salade en natuurlijk rimpelaardappelen, waar Tenerife om befaamd is. 

Tijdelijk inzinking

Meerdere redenen deden ons besluiten om vandaag toch te vertrekken. Het weer heeft een dip, gelukkig maar van korte duur. Vannacht regende het flink en ook vandaag zijn er buien geweest met een zwaarbewolkte hemel. Het klimaat is hier ook duidelijk anders dan op Fuerteventura en Lanzarote, waar het zelden regent. Wat dan wel weer meevalt is de temperatuur. Het is nog steeds 17 graden en in het zuiden nog een paar graden warmer.

Vanmorgen kwam ook de plaatselijke politie langs en zei dat alle campers moesten vertrekken. Waarom we nu met regen juist moeten vertrekken en de afgelopen dagen met heerlijk weer mochten blijven zal wel een raadsel blijven.

We reden 40 km naar het zuiden, maar stonden wel bijna een uur in de file in Santa Cruz. Niet iets wat je verwacht op een eiland. 

In afwachting van beter weer

We zijn in de buurt van Güímar aan zee. Het is weer een leuke plek, pal aan de promenade die ons scheidt van het zwarte strand. Alleen nog even wachten op mooi weer.   

We waren eerder op Tenerife, namelijk in 2016.  Klik hier

Toen waren we op de fiets en deden we ook nog een rondje La Gomera, alles met overnachtingen in pensions, B&B's en hotels. Nu zullen we het eiland op een andere manier gaan ervaren.

We hebben de terugreis een week vervroegd, namelijk met vertrek op 13 februari en ook de vertrekhaven gewijzigd. Dat was niet eenvoudig ondanks dat je tickets bij Fred.Olsen gratis kunt wijzigen. Iemand in een kantoor van de reder is er een halfuur mee bezig geweest. De computer zei 'nee'. Het probleem was dat wij een retour Huelva - Gran Canaria hebben en hoewel de boot op de terugweg Tenerife aandoet om passagiers en auto's op te pikken konden wij niet zonder bijbetaling in Tenerife opstappen. Dan was het (volgens de computer) geen retour meer, maar twee enkele reizen en dus flink duurder. 

De mensen van het kantoor belden met het hoofdkantoor en na twintig minuten kwam dan de verlossende uitkomst: we kunnen toch zonder bijbetaling vanaf Tenerife terug en een week eerder. Gelukkig zijn mensen ook nog wel eens de baas over de computer.

Geen opmerkingen: