24.1.22

Tenerife (5)

Barranco van San Blas

Nog steeds doen we minimale dagafstanden, niet eens 15 km. Gisteren vertrokken we van El Médano naar  de camping Montaña Roja, waarvan we vanaf de top van de berg al een glimp konden opvangen. 
Camping Montaña Roja

Het bleek een keurige camping te zijn en er waren zowaar ook veel bomen, hetgeen aan de kust geen vanzelfsprekendheid is. Nu hadden we geen behoefte aan schaduw, maar toch, het ziet er aantrekkelijker uit. 

We deden de was en konden weer eens een douche nemen. Er was zelfs elektriciteit en het bleek dat hier de camperaccu toch werd opgeladen, terwijl we een tijd geleden dachten dat er iets kapot was aan de lader. 

Het gesteente in de kloof is bijna wit
Vandaag deden we weer eens uitgebreid boodschappen en reden naar een klein omheind natuurpark, genaamd San Blas, bij het dorp Los Abrigos. De entreepoort was afgesloten om voor ons onbekende reden, maar we vonden iets verderop een onofficiële ingang. We zagen dat er ergens een filmploeg bezig was met opnames en kozen een route met een grote boog er omheen. 

Het gebied is echt schitterend. Het lijkt nauwelijks bekend te zijn, maar dat is geheel ten onrechte. We liepen door enkele kloven en we kwamen bijzonder veel cactussen tegen. Het landschap is magisch.

Barranco San Blas


Mooi wandelpad langs de rotsen
We eindigden vandaag bij het vakantiedorp Costa del Silencio, naast de gele berg, de Montaña Amarilla. Voor de verandering slechts één andere camper bij ons in de buurt.

Geen opmerkingen: