13.1.23

Chile Chico (Chili)

Kersenfestival in Los Antiguos
Klein Chili, zo heet deze grensplaats. Het was maar 15 km vanaf de vorige camping. 

De grenspassage verliep bijzonder snel. Er waren geen wachtenden voor ons. Wel moesten we wat overgebleven groente inleveren. Chili verbiedt het binnenbrengen van verse producten en er werd hier relatief grondig gezocht in de camper. De eieren hadden we gekookt en die mochten we houden. Allerlei ingrediënten voor de müsli hadden we voor de zekerheid ver weggestopt. 

Kamperen in de boomgaard

In Los Antiguos zijn we min of meer het jaarlijkse Fiesta de la Cereza (kersenfestival) ontvlucht. We hadden niet zo'n zin in braderieën, optredens en optochten. Afgelopen nacht ging het op een van de podia tot in de kleine uurtjes door. Ook het belabberde internet deed ons besluiten vandaag naar Chili te gaan.

Voor vertrek hebben we nog wel even wat goedkope boodschappen gedaan en goedkope diesel getankt. Die is nog steeds rond de € 0,70 per liter en in Chili het dubbele. En we hadden ook nog een pond kersen gekocht natuurlijk, die we wel voor de grens moesten opeten.

Deze originele overnachtingsplek is ook op het campingterrein

In Chile Chico staan we op een kleine camping tussen de appelbomen en op sappig groen gras. Het is een camping naar ons hart, met goede en schone voorzieningen en lekker rustig. De meeste decibels komen van de wind door de populieren. Het is overwegend zonnig vandaag en ongeveer 23 graden. 

Het kaartje toont de gereden route sinds 1 januari in Punta Arenas. Het was in werkelijkheid bijna 2000 km met alle extra omwegen. 

In totaal hebben we nu bijna 8000 km afgelegd in Zuid-Amerika. Dat vinden we wel erg veel voor twee maanden, maar in dit deel van het continent liggen de bezienswaardigheden nu eenmaal ver uiteen. 



Geen opmerkingen: