2.1.23

Puerto Natales

Uitzicht vanaf de kade in Puerto Natales
Voor het eerst rijden we echt naar het noorden, 250 km tot Puerto Natales. Het is zogezegd de uitvalsbasis voor Torres del Paine en daarom goed voorzien van hotels en hostels. 
Vanaf de camping uitzicht naar de bergen aan de overkant

Wij staan op een kleine camping waar ook heel wat rugzaktoeristen en fietsers staan met hun tentje. Er zijn lage schuttingen gebouwd om nog wat beschutting tegen de wind te geven. Er is ook een kantine met een keuken waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt.

We zijn vandaag naar het centrum gelopen maar het lijkt nog een feestdag te zijn, want er is vrijwel niets open. Met moeite vonden we een café waar we naar binnen konden.

Het kunstnijverheidmarktje is vandaag dicht

Het dorp is mooi gelegen aan een zeearm. Aan de overkant zien we bergen waar een laag sneeuw op ligt. Ook vanaf de camping heb je dat mooie uitzicht. 

Kunst aan de kade
Het waait bijna onophoudelijk fors en af en toe regent het een beetje terwijl de temperatuur blijft steken op 15 graden. Morgen rijden we 100 km naar het Nationale Park Torres del Paine en we hopen dat het dan iets aangenamer zal zijn. We hebben waarschijnlijk geen internet of hooguit heel beperkt, zodat we pas over een paar dagen weer van ons laten horen.   

Geen opmerkingen: