19.1.23

Coyhaique

De berg Cerro Castillo
We hebben de enige serieuze stad bereikt aan de Carretera Austral, ruim 3000 km verder sinds we in het zuiden in de vorige Chileense stad Punta Arenas waren. Intussen waren we nog in het dorp Cerro Castillo. Daar was het mogelijk geweest een mooie maar zware wandeling te doen naar de voet van de gelijknamige berg, die de vormen van een kasteel heeft.

We brachten daar de nacht door op een minicamping die beschikt over één wc en één douche. Vanaf de camping deden we een eenvoudige wandeling, ook leuk en minder inspannend. Vanaf Cerro Castillo hadden we eindelijk weer asfalt, na 285 km aaneengesloten onverharde weg waarop je ternauwernood 40 km/u haalt.

De Carretera Austral is vaak omzoomd met lupines
In Coyhaique staan we op een relatief luxe camping, op een kilometer van het centrum, dus loopafstand. We hebben er vandaag een rustdag van gemaakt tussen de twee overnachtingen door. Het is warm geworden, dus  lekker om eens een dagje te relaxen. Gezeten op een terrasje in het centrum werden we ineens aangesproken door het Nederlandse stel aan wie we in Torres del Paine een lift hadden gegeven. Inmiddels hebben ze een camper gehuurd, wat trouwens heel veel Nederlanders doen. We zien opvallend veel kleine, primitieve huurcampertjes waarin dan Nederlanders mee onderweg blijken te zijn.

Om je fiets op te hangen, af te stellen
en te repareren; gereedschap aan kettingen 
De Carretera Austral is ook zeer geliefd bij vakantiefietsers, hebben we gemerkt. We komen er per uur wel eens 20 tegen en allemaal fietsen ze van noord naar zuid. Je kunt bijna spreken van massatoerisme. De voorzieningen zijn ook goed langs deze route, met veel campings, hostels en winkels onderweg. De benzinestations van Copec hebben soms een reparatiestandaard met perslucht en gereedschap voor fietsers. Heel attent. 

Vanmiddag hebben we eens een buffetrestaurant bezocht. Ze hadden een voldoende gevarieerd en smakelijk aanbod in een luxe atmosfeer.   

De Cerro Castillo

2 opmerkingen:

Anoniem zei

W&D

Anoniem zei

Wat een overeenkomsten hebben wij samen. De lupines zijn hier ook in grote hoeveelheden aanwezig. En gisteren liepen wij ook langs een fiets reparatiepaal.. Het had onze aandacht want wij hadden namelijk geen fiets in Wellington gezien.
Erg leuk om jullie verslagen te lezen..