21.1.23

La Junta

Vandaag gooide de regen roet in het eten. In Chili hebben we nog geen regen gehad en in Argentinië nauwelijks, maar vandaag is het tot 4 uur in de middag regenachtig. 

Het beeld van vandaag: bewolkt en regenachtig in Puyuhuapi aan zee
We waren van plan het Nationale Park Queulat, bekend van de "hangende gletsjer", te bezoeken maar dat zagen we in de regen niet zo zitten. Ook het plan te overnachten op de camping in het park en dan morgen te wandelen leek ons geen goed idee omdat de paden normaal al vrij modderig zijn en nu helemaal. Jammer, maar we krijgen nog veel mooie dingen te zien in het vervolg van de reis, denken wij. 
Een van de meertjes

Gisteren hebben we wel een 12 km lange wandeling gedaan in het natuurpark ten noorden van Coyhaique. Het was een relatief eenvoudige route die langs vier meertjes ging. Het was er bijzonder rustig want dit park is minder bekend. 

 

Het was een mooie wandeling, voornamelijk door bos waarin opvallend veel omgevallen dikke bomen lagen.

 
We zagen niet veel dieren maar wel een vos die een tijdje vastgenageld op het pad voor ons bleef staan. 

De route naar Villa Mañihuales, waar we overnacht hebben, was weer zeer fraai. De camping bij dat dorp trouwens ook. Een van de betere die we hebben gehad en met goed internet.

Langs de weg zien we planten met heel grote bladeren

Vandaag waren we in het dorp Puyuhuapi voor het eerst sinds Punta Arenas aan zee, maar het was feitelijk een fjord zonder golfslag, dus leek het een meer. 

De camping in La Junta is de kleinste en een van de meest primitieve campings tot nu toe. Er kan één kleine camper staan en een handvol tenten. Er is wel een keuken, zoals op veel campings in Chili, maar alles is hier van zeer povere kwaliteit. 

Dus ook het onderwerp campings en andere overnachtingen brengt afwisseling tijdens onze reis. 

Geen opmerkingen: