24.1.23

Futaleufú

Koffiepauze aan het fraaie Lago Yelcho, op weg naar Futaleufú
Inmiddels hebben we de Carretera Austral verlaten. We hebben de mooie, maar onverharde weg naar Futaleufú genomen. Het is een leuk dorp dat heel wat rugzaktoeristen en wildwaterliefhebbers trekt. Met de juiste training kun je je hier uitleven op sterke stroomversnellingen. Ook rafting in een grote rubberboot wordt hier veel gedaan. 
Bijna weer beneden

Maar in het dorp komt men ook om te wandelen en dat deden we gisteravond en vandaag. De korte wandeling ging naar een uitzichtpunt dat bereikt moest worden via trappen met driehonderd treden. Je kijkt daarna uit over het dorp dat aan een meertje ligt. We hadden inmiddels in de gaten dat er een evenement was in een arena, waar we langs kwamen. Het programma was net afgelopen toen wij er voor wilden gaan zitten. 

Zo staan we tussen de tentjes

We overnachten twee keer op een leuke camping waar wij de enige camper zijn naast een stuk of twaalf tentjes. De voorzieningen zijn hier goed. Het douchewater wordt verwarmd met op hout gestookte boilers, zoals je hier wel vaker aantreft. Dat heeft als nadeel dat je soms in de houtrook staat.

Alles is van hout in Futaleufú
Deze streek is erg op hout georiënteerd, zowel voor de energie als de bouw. De meeste huizen hebben houtkachels, zodat het in het stookseizoen niet erg gezond zal zijn hier. De uitgestrekte bossen leveren ook het hout voor de woningen. Zelfs het moderne ziekenhuis hier is uit hout opgetrokken. 

Het uitzicht vanaf Piedra de Águila
Vandaag deden we een 14 km lange wandeling naar een ander uitzichtpunt, Piedra del Águila. Het was behoorlijk inspannend maar de moeite werd beloond. 

Vanavond is het weer begonnen te regenen na een prachtige dag. Morgen steken we weer de grens over naar Argentinië. We zijn er maar 10 km vandaan. We wisselen dus regelmatig van land op weg naar het noorden. 

Kanoër op weg naar een stroomversnelling

Geen opmerkingen: