16.1.23

Puerto Tranquilo

100 km onverharde weg tussen Chile Chico en Puerto Guadal
We zijn begonnen aan het langste onverharde traject tot nu toe. We hebben inmiddels al 165 km ripio achter de rug, eigenlijk steeds langs het enorme meer Lago General Carrera, nog steeds het zelfde meer dat in Argentinië Lago Buenos Aires heet. Zoals gezegd is dit het op een na grootste meer van Zuid-Amerika. Wat opvalt is het intens blauwe oppervlak, tegen de achtergrond van de gedeeltelijk besneeuwde bergen. 
Geregeld stoppen we voor een foto

De weg loopt vaak vlak langs het meer waardoor je prachtige uitzichten hebt. Dat vergoedt de pijn van het wasbordprofiel, of zoals de Duitsers zeggen, Wellblech, golfplaat. Tot nu toe hebben we het overleefd, evenals de auto. 

We zien constant besneeuwde bergtoppen in de verte

Vandaag kwamen we op de beroemde Carretera Austral (zuidelijke weg). We zullen daarover honderden kilometers afleggen, gelukkig niet alles onverhard. 

Een hangbrug in de Carretera Austral overspant de uitstroom van het Lago General Carrera

Eco-camping in Puerto Guadal
Gisteren kwamen we na 100 prachtige kilometers tot het dorp Puerto Guadal, waar we een eco-camping vonden. Het zag er erg verzorgd en verantwoord uit. Misschien te verantwoord want er waren weinig bezoekers. We stonden op een heuvel met mooi uitzicht over het dorp en het meer. 

Hoe blauw wil je het hebben?

Vandaag kwamen we aan in Puerto Tranquilo en dat is een stuk toeristischer omdat vanaf hier excursies vertrekken over het meer en naar gletsjers. We willen morgen ook een boottocht doen, want het schijnt wel bijzonder te zijn. We lunchten vanmiddag bij een oosters restaurantje met slechts een paar tafeltjes. Het is vooral een sushi-afhaalrestaurant maar wij bestelden beiden een Thais wokgerecht en het was heerlijk.

We staan nu eigenlijk op het strand van het meer, samen met enkele andere campers.

Het weer is elke dag overwegend zonnig en de temperatuur rond de 21 graden. Komende week wordt het warmer. De wind valt mee. 

Overzicht van Puerto Tranquilo en Lago General Carrera



Uitzicht vanuit de camper om half 10 's avonds.