18.1.23

Puerto Tranquilo (2)

De kleuren en vormen van de marmergrotten van Puerto Río Tranquilo
Eigenlijk heet de plaats Puerto Río Tranquilo, maar wordt vaak afgekort tot Puerto Tranquilo of Tranquilo. We hebben er uiteindelijk twee overnachtingen van gemaakt want gisteren was het bewolkt en winderig en daarom minder geschikt om de Cuevas de Marmol te bezoeken. We hebben wel een wandeling gedaan vanuit het dorp naar een uitzichtpunt.
We raakten niet uitgekeken

Vandaag was het echter prima weer zodat we met negen anderen in een boot om 9 uur vertrokken. De marmergrotten zijn een grote bezienswaardigheid en we kunnen helemaal onderschrijven dat je dit gezien moet hebben.

Dergelijke formaties zijn niet uniek in de wereld, maar wel in zoetwater

Tijdens onze 2,5 uur durende boottocht kregen we alles nauwgezet te zien en er was uitleg in het Spaans en Engels. Prima georganiseerd. Diverse formaties hebben namen van dieren gekregen zoals schildpad, olifant en hondensnuit. We werden ook nog gewezen op een condor die zich zat op the warmen op een hoge rotspunt. Later zagen we er een vliegen. 

Vroeger werd er in dit gebied aan mijnbouw gedaan; deze schepen herinneren aan die tijd

Na de lunch zijn we 120 km over de nog steeds onverharde Carretera Austral verder gereden en aangekomen in Villa Cerro Castillo. Het is warm geworden met 25 graden, maar de nachten zijn uitgesproken koel.

Niet alle 150 foto's laten we hier zien, maar deze dan als afsluiting

2 opmerkingen:

W&D zei

Geweldig.. wat een mooie foto’s. Wij waren dus beide bij prachtige rotsformaties vandaag..
Je blijft foto’s maken. En die vele foto’s kunnen wij met jullie delen. De natuur heeft prachtige creaties. Jullie maken een prachtige reis

IneNico zei

Geweldig mooie plaatjes!!