13.1.23

Los Antiguos

We zijn na ongeveer een week al weer terug bij de Chileense grens, in het dorp Los Antiguos, nog net in Argentinië. Gisteren was een vrij lange dag rijden met 400 km, waarvan 350 km met de zelfde Tsjechische lifter als de dag ervoor. Het was een van de eenzaamste trajecten tot nu toe. Tijdens 350 km was er welgeteld één stop, een hotel-café met benzinepomp. 

Op de gratis camping La Ascención

We eindigden gisteren bij een landgoed, in Argentinië estancia genoemd, dat onlangs is toegevoegd aan nationaal park Patagonia. Het heet La Ascención en er is een kampeerterrein op een steenworp afstand van het grote meer Lago Buenos Aires. We hoorden de golfslag in onze camper en de duisternis liet een mooie sterrenhemel toe.

Nu eens niet spectaculair maar wel ontspannen
Ja, dan vandaag. We deden een flinke wandeling van 12 km in het natuurgebied en reden daarna naar de gemeentecamping van Los Antiguos.
Een medialuna voor nieuwe energie

De zomervakantie is in volle gang, zoveel is wel duidelijk. Deze grote camping staat behoorlijk vol en van alle kanten, vanaf de camping en daarbuiten, horen we muziek. Rust hoort niet bij het vakantievieren van de meeste Argentijnen. 

Het internet laat ons wat in de steek. De beloofde wifi van de camping doet vrijwel niets en 4g werkte aanvankelijk ook niet op deze camping. Later mondjesmaat. Het is soms wat behelpen in de uithoeken van het uitgestrekte land. 

Geen opmerkingen: