11.12.22

Bahia Blanca

Bloeiende brem in de Sierra de Ventana
We zijn eindelijk eens een serieuze bergrug overgestoken, na de eindeloze vlakke pampa. Het gebied staat bekend als de Sierra de la Ventana. Letterlijk de vensterberg en er is inderdaad ergens een gat in de berg in de vorm van een venster.
Het hoogste punt van de wandeling;
Piletones zijn natuurlijke baden in een beek

Vandaag deden we een bergwandeling van 2 uur, een eerste proeve deze reis. Janny heeft graag een stok tijdens een dergelijke wandeling, maar die was gestolen uit de camper. Tot nu toe hebben we ook nog geen nieuwe kunnen kopen, maar vandaag bracht een van de parkwachters uitkomst. Die had er een liggen om uit te lenen. 
Geen gemakkelijk pad

Het was een leuke wandeling naar een kloof waar weinig water stroomde. We konden in een redelijk tempo de steile helling omhoog en omlaag. We waren zeker niet de enigen die hier komen. 

Vannacht waren we op een drukbezochte camping in het gelijknamige dorp Sierra de la Ventana, niet zo mooi gelegen als de vorige plekken en ook met wat krakkemikkige voorzieningen.

Met wat investeringen zou dit een goede camping kunnen zijn

Vandaag is een winderige dag. We zijn doorgereden naar de grote stad Bahia Blanca, waar we nu op een camping aan de niet goed zichtbare riviermonding staan, niet ver van een petrochemische fabriek. De camping was geheel verlaten bij aankomst, later kwamen er nog een paar meer. We zijn nu op de nationale route 3, die langs de kust helemaal doorloopt naar de zuidpunt van Argentinië. We verwachten nu wel meer overlanders tegen te komen.

Dat we naar deze stad gaan heeft als belangrijkste reden dat we morgen in het centrum weer geld moeten zien te krijgen bij Western Union.

Geen opmerkingen: