5.12.22

Uruguay samengevat

Route door Uruguay
Uruguay verlaten we na 28 dagen en 1215 km. We hebben 6 dagen doorgebracht in Montevideo en 6 dagen op de camping in Atlántida. De bezochte plaatsen aan de kust vonden we leuk om een of twee dagen te verblijven. Het binnenland heeft voor zover wij hebben gezien niet zoveel te bieden.

Aan de overkant van de Rio Uruguay ligt Argentinië

We hebben het land ervaren als aangenaam, relaxed en met veel aardige mensen. Men doet echt zijn best om het de buitenlandse toerist naar de zin te maken.

Het is een duur land vergeleken met de rest van Zuid-Amerika. Vooral de geïmporteerde artikelen zijn duurder dan we in Nederland gewend zijn.

Uit eten doet men in dit land graag. Er is een behoorlijk aanbod aan restaurants. De meeste hebben een doorsneemenu waarbij de Italiaanse invloeden domineren. Er zijn veel pastagerechten, risotto en pizza's. Daarnaast natuurlijk gegrild vlees en vis. Vooral in de hoofdstad vind je bijzondere vegetarische opties.

Wij konden ons over het algemeen goed verstaanbaar maken, maar de enigszins afwijkende uitspraak van het Spaans maakt het soms moeilijk snel sprekende Uruguayanen goed te verstaan.

Bijzonder vonden we de vogelwereld. Gieren, roofvogels, parkieten, een enorme verscheidenheid aan watervogels en ook veel bijzondere zangvogels in allerlei exotische kleuren.

De bizarre kikkergeluiden naast ons op de camping in Santa Teresa NP maakten ons bijna gek.  

De bezienswaardige plaats Colonia hebben we overgeslagen. Daar hopen we bij onze terugkeer in april nog te gaan kijken.

Geen opmerkingen: