3.12.22

Mercedes

Camping aan de Rio Negro bij de plaats Mercedes
Uruguay is een klein land, maar iets groter dan Suriname, dat het kleinste van Zuid-Amerika is. Maar nog altijd is het vier maal groter dan Nederland, zodat je heel wat kilometers moet afleggen om van oost naar west te komen. De afgelopen twee dagen legden we 650 kilometer af en we zijn nog maar 40 km vanaf de Argentijnse grens bij Fray Bentos.
De vorige overnachtingsplek bij Minas

We hebben een camping gevonden met een leuk uitzicht op de brede rivier Rio Negro, een zijrivier van de nog veel bredere Rio Uruguay. Het is zaterdag en het is prachtig weer. Dat is een combinatie die zorgt voor weekendherrie. In dit geval van een podium in de buurt en her en der ook nog vanuit autoluidsprekers. Om 8 uur 's avonds is het meeste leed wel geleden.

Dit was nog in het NP Santa Teresa
Dan hadden we het afgelopen nacht beter voor elkaar. We stonden in een parkje aan een beek en het was er vannacht pikdonker en stil, hoewel er af en toe een auto voorbijkwam over de dichtbij gelegen weg. Dat is wel leuk in de Spaanstalige landen: elk dorp, hoe klein dan ook, heeft wel een park. Als je geluk hebt is er een kraan en zijn er toiletten, maar altijd is het keurig onderhouden.

De hoofdwegen in Uruguay zijn prima te berijden al is er af en toe een tolpoort waar je drie euro kwijt bent. We hebben daartoe een tolvignet moeten kopen waarop je saldo moet zetten. 

 
De secundaire wegen zijn vaak gravelwegen. Aanvankelijk waren we gisteren ook zo'n gravelweg in gereden, maar na 100 km hadden we daar wel genoeg van. Je kunt er 60 of 70 km/u op rijden maar het rammelt toch behoorlijk.

Het landschap is grotendeels agrarisch heuvellandschap. In het oosten vooral extensieve veeteelt, in het westen meer akkerbouw. Momenteel wordt overal graan geoogst. In het zuiden is ook wijnbouw. 

De barst in de voorruit is wel iets langer geworden en is nu bijna 30 cm. Er lijkt niet veel meer bij te komen, dus misschien valt er mee te leven.

Het voetbalteam van het land is uitgeschakeld. Dat moet een behoorlijke domper zijn geweest want het voetbal leeft enorm in dit land van 3,5 miljoen inwoners. We waren tijdens een wedstrijd in de elektronica-afdeling van een warenhuis en al het personeel zat of stond bij elkaar enthousiast de wedstrijd te kijken. Niemand bekommerde zich om klanten.

Als we de voorspellingen mogen geloven gaan we een hittegolf tegemoet met temperaturen boven de 35 graden. Momenteel is het met 28 graden heerlijk. En ja, we krijgen wel degelijk mee dat de eerste vorstperiode in Nederland al toeslaat. 

Nogmaals aan de Rio Negro

Geen opmerkingen: