18.12.22

Puerto Pirámides (Península Valdés)

Het is na 5 uur noeste arbeid gelukt om het nieuwe wiellager te monteren. De prijzen voor geïmporteerde onderdelen zijn hier hoog maar de arbeidslonen zijn laag, zodat je een dergelijke klus meestal toch gunstiger hier kunt laten uitvoeren, maar we hadden natuurlijk ook geen keus.

Tijdens een wandeling hadden we uitzicht op Puerto Pirámides
We zijn gisteren daarna naar het schiereiland Valdés gereden. Naar het enige dorp, Puerto Pirámides, was al 100 km over asfalt. Vandaag kwam daar nog eens 160 km onverharde weg bij over het schiereiland. We vragen ons achteraf af of al die kilometers wel de moeite waard zijn en denken van niet. Het dorp is wel leuk, maar vandaag zagen we enkel een groepje zeeleeuwen en zeeolifanten. Orca's, dolfijnen en walvissen niet. Voor pinguïns was het te ver omrijden, vanwege een afgesloten weg, en die hebben we de komende week nog te goed. 
Guanaco's

Wel zagen we onderweg tientallen guanaco's, die er uitzien als lama's. Als je aan komt rijden keren ze zich al snel van de weg af, dus het is moeilijk ze te fotograferen.

Zeeolifanten op het strand

In het dorp gingen we vanmiddag naar een bar/restaurant om wat te eten. Er zat een groep van 20 Argentijnen bij een klein beeldscherm de voetbalfinale te volgen. Er waren natuurlijk weer luide aanmoedigingen, maar voor sommigen was de spanning te veel en die gingen naar buiten. Op een bord was geschreven: "medialuna versus croissant". Zoals we nu weten heeft na een spannende strijd de Argentijnse medialuna gewonnen van de Franse croissant.

De Franse croissant is niet weggevaagd, wel weggeveegd

Overigens kunnen wij de medialuna's erg waarderen. Ze zijn kleiner en minder vet dan croissants maar hebben wel ongeveer de zelfde vorm.

De camping is achter een begroeid duin, dus enigszins beschut tegen de wind. De kwaliteit is heel behoorlijk en de voorzieningen zijn schoon en werken.  

Veel ruimte op de gemeentecamping

1 opmerking:

IneNico zei

Fijn dat jullie weer rijden!