7.12.22

San Antonio de Areco

We komen niet veel medereizigers tegen tot nu toe. Wel bijzonder dat we het Zuid-Afrikaanse stel Brett en Yvonne nu voor de tweede keer tegenkomen terwijl zij een heel andere route hebben gereden. Zij hebben eerst een jaar in Afrika rondgereisd en hebben kort geleden hun Land Rover met daktent verscheept naar Zuid-Amerika. Het is een avontuurlijk, relaxed en sympathiek stel. Wie weet komen we ze nog eens tegen.

We beleven een echte hittegolf, gisteren 36 graden en vandaag 38. Het slapen gaat nog wel, mede dank zij een 12V ventilatortje, dat weliswaar luidruchtig is maar ook wel wat lucht verplaatst. De nachten zijn ook niet heel heet. Het koelt aan het eind van de nacht af tot onder de 20 graden. We moeten de camper wel goed dicht houden vanwege de muggen, maar in het doek zitten grote ventilatieopeningen.

Aan het werk op straat

Gisteren probeerden we bij een eenmansbedrijfje advies te krijgen over de barsten in de voorruit, die vooral bij deze hitte toch wel langer worden. Een nieuwe ruit zou moeten worden geïmporteerd en dat is momenteel eigenlijk geen optie, gezien de tijd die dat kost. Maar hij wist wel hoe je het verder scheuren moet stoppen. Gaatjes boren net na het punt waar de barsten eindigen. Eigenlijk was het daarvoor te warm, maar om 6 uur 's avonds na wat koelen met natte lappen durfde hij het wel aan. Met een diamantboortje, gekoeld met een spuitflesje water, werden twee gaatjes geboord in het keiharde glas. De gaatjes worden gevuld met kunsthars en dan is het klaar. Nog even afwachten of dit inderdaad het ei van Columbus is. Vandaag met 40 graden onderweg in ieder geval wel. Hoe de barsten zijn ontstaan blijft nog wel een raadsel.

 Buiten koken op de benzinebrander

Deze gaatjesmethode is nieuw voor mij. De barsten blijven gewoon zichtbaar, dus voor Nederlanders in eigen land is dat waarschijnlijk geen oplossing, zeker als je verzekerd bent voor autoruitschade. Maar wij zijn er blij mee, want we kunnen gewoon verder. Kosten € 4,50.

Primitief de was doen
Verder deden we gisteren ondanks de hitte de bekende campingklusjes, zoals de was doen en koken. Een wasserette vonden we wel in de stad, maar daar was het niet mogelijk om dat vandaag nog geregeld te krijgen.

We zijn vandaag in het bekende dorp San Antonio de Areco aangekomen, ook wel de gauchohoofdstad van Argentinië genoemd. Elke jaar vindt hier het grootste gauchofeest van het land plaats, maar niet op dit moment. Voor het gemak worden gaucho's ook wel de Argentijnse cowboys genoemd. Morgen gaan we het dorp verkennen.

2 opmerkingen:

N&I zei

Voor dat bedrag zou je bijna je auto in Argentinië laten onderhouden.

De voorruit: zou het écht van de hitte zijn? Jullie hebben toch wel vaker in hete landen gereden?

J&J zei

Het is misschien een combinatie van verschillende factoren, alleen weet ik niet welke. Er zou roest kunnen zitten in de sponning, maar dat is aan de buitenkant niet te zien.