28.12.22

Rio Gallegos (2)

Enorme muurschildering in Rio Gallegos
We zijn in Rio Gallegos nog 70 km verwijderd van de Chileense grens. De voornaamste reden dat we het toch wel barre klimaat in zuidelijk Patagonië trotseren is dat we het Nationale Park Torres del Paine in Chili willen bezoeken, één van de hoogtepunten van dat land. We nemen dan de stad Punta Arenas meteen mee op onze reis, want dat is volgens de reisgidsen een bezienswaardige stad, in tegenstelling tot Rio Gallegos, waar  het 365 dagen per jaar waait of stormt maar waar je alleen heen gaat omdat je er moet zijn of toevallig doorheen komt. 

We waren er voor de laatste boodschappen in Argentinië en nog extra contanten die we binnenkort nodig hebben als we weer terug zijn in Argentinië (in de regio El Calafate). 

Morgen zullen we na de grenspassage in een nationaal park zijn waar vermoedelijk geen internet is. Pas de volgende dag in Punta Arenas, waar we drie hotelovernachtingen hebben geboekt, hebben we weer contactmogelijkheden.

De storm was vandaag iets minder hard, maar met 15 graden voelt het niet bepaald aangenaam. We overnachten op een parkeerplaats aan de riviermonding. 

Geen opmerkingen: